Nestjes

Bij gebrek aan broertjes en zusjes stoei je met je moeder!

26 dagen oud: het gaat super goed met het pupje van Suus. Ze kan al zitten, lopen, spelen, drinken & geluiden maken. Soms piept ze en soms gromt ze, maar vaak ligt ze ook heerlijk te slapen of drinken.

Wat is het toch geweldig leuk en fijn om voor de kleine van Suus te mogen zorgen! Ze kan zich al door de werpkist heen tijgeren en Suus komt af en toe even bij ons kijken om dan weer snel terug te gaan naar haar meisje.

18 April 2020: Na een vlotte bevalling is Suus haar pupje geboren. Het is een meisje en zij weegt 354 gram. Ze drinkt goed en Suus is een echt moedertje. Ze zorgt goed voor haar meisje en is zo lief voor haar. Wij geven Suus veel rust, zodat zij dit kan blijven doen. Het is ons en Suus haar eerste nestje en omdat het maar 1 pup is, kunnen we allemaal rustig oefenen. Ook al is het jammer dat wij niet meer gezinnen blij kunnen maken.

Trotse moeder en prachtige pup!

9 Februari 2020: Suus heeft weer een date met Flynth van de Peelhoeve gehad. Zij is zwanger van 1 pupje.

Ons Suus is gedekt door Flynth van de Peelhoeve op 27 augustus 2019. Hij is net als Suus pure AL, medium en rood. Over 4 weken krijgt Suus een echo. Hopelijk kunnen we dan bevestigen dat zij eind Oktober medium pups in de kleuren rood, abrikoos en karamel gaat krijgen. Helaas is zij leeg gebleven.

Februari 2019: Onze Suus is geslaagd voor alle gezondheidstesten  waaraan een fokteefje volgens de ALAEU moet voldoen. 

Dit houdt in dat ze getest is op HD (Heupdysplasie), ED (Elleboogdysplasie), Patellaluxatie (losse knieschijven), PRA-PRCD (erfelijke oogziekten), Ziekte van Willebrand (Bloedstollingsziekte), EIC (Exercise Induced Collapse), IC (Improper Coat) en DM (Degeneratieve Myelopathie).

Het DNA profiel en de ouderverwantschap zal vastgelegd worden in de database van de ALAEU en daarnaast worden de oogjes elk jaar middels ECVO test gecontroleerd en fokken wij Addison ontwijkend.

Suus haar eerste nestje zal vermoedelijk eind 2019 geboren gaan worden.